UKK

Tällä sivulla saat pikakatsauksen ajatuksiini ja tietoa siitä kuka olen. Voit myös itse lähettää minulle kysymyksen, jos et löydä täältä vastausta.

Minä

 1. Miksi kokoomus? Kokoomus edustaa minulle sivistystä, ihmisten yksilönvapautta ja vastuuta. Koulutus ja osaaminen ovat ehdottoman tärkeitä hyvinvointivaltion kannalta. Holhoaminen ja vastuun siirtäminen pois ihmisiltä itseltään ei edusta maailmaa, jota arvostan. Työntekoon ja menestymiseen kannustaminen on minulle tärkeitä, mutta yhtä lailla täytyy saada tukea silloin kun sitä tarvitsee. Kokoomus on mielestäni puolue, joka edustaa näitä asioita.
 2. Miten vietät mieluiten vapaa-aikasi? Hyvin suuri osa vapaa-ajastani kuluu perheen parissa kotona tai harrastuksissa. Harrastan itse tanssia, suunnistusta ja liikuntaa eri muodoissa aina kun niille aikaa jää. Kunnallispolitiikassa ja yhdistystoiminnassa kuluu myös aikaa. Välillä on mukava kuluttaa myös sohvaa.
 3. Lempipaikkasi Raisiossa? Oma asuinalue. Olen ihastunut täysin Raisionlahden ympäristöön. Raisionlahden lenkkipolku on kivenheiton päässä ja alue on mukavan rauhallinen lapsiperheelle. Ja täältä hurauttaa nopeasti minne tahansa, esimerkiksi töihin Turkuun.
 4. Mitä ottaisit autiolle saarelle, 3 asiaa ja miksi? Tulitikut, kirves ja mies. Luulisi näillä pääsevän alkuun 🙂
 5. Millaisella autolla ajat ja mihin vaihtaisit ilmastonmuutoksen hidastamiseksi? MB B, vaihtaisin kaasuautoon tai tulevaisuuden vetyautoon.
 6. Lempiruokasi? Perus kotiruoka, esim. perunamuusi ja itsetehdyt lihapullat.
 7. Lempielokuvasi? Kaikenlaiset supersankarileffat ja toimintapläjäykset.
 8. Mitä pelkäät? Pelkään sairastuvani vakavasti ja lapsieni jäävän ilman äitiä.

Politiikka

 1. Miten insinööri pärjää talousosaajien kanssa budjettineuvotteluissa? Insinöörille numerot ovat ystäviä ja talous on myös hyvin pitkälti numeroiden pyörittelyä. Onneksi olen naisinsinööri, joka pystyy ajattelemaan isoa kuvaa ja hahmottaa kokonaisuudet pieniin asioihin liikaa takertumatta. Järkevä ja vastuullinen talouspolitiikka on hyvinvointiyhteiskuntamme elinehto.
 2. Miten insinööri pärjää soteasioissa, jotka ovat suuri osa budjetista? Päätökset perustetaan faktatietoon ja tutkimukselle useita lähteitä hyödyntäen. Insinööriydessä kiteytyy laajan tutkitun tietopohjan etsiminen/käsittely ja johtaminen käsillä olevan ongelman ratkaisemiseksi.
 3. Mikä olisi mieluisin hallituspohja? Hallituskumppaneiksi voisin ottaa jonkun/jotkut seuraavista: RKP, Keskusta ja Perussuomalaiset.
 4. Miten ratkaisisit maahanmuuttoon liittyvät ongelmat? Mielestäni lähtökohtaisesti ihmisiä tulisi auttaa heidän kotimaassaan, jotta heidän ei tarvitsisi jättää kotiaan. Kaikkia emme kuitenkaan voi auttaa kotimaassa, joten pakolaisiakin on otettava vastaan. Euroopan tulee yhteistyössä ratkaista pakolaisuuteen liittyvät ongelmat ja sopia tiukat yhteiset pelisäännöt pakolaisuuteen liittyen. Rajavalvontaa pitää lisätä EU:n ulkorajoilla ja seuloa tarkasti Eurooppaan pyrkijät. Valitettavasti aidosti hädässä olevien ihmisten lisäksi tänne pyrkii väkeä, joiden tarkoitusperät ja motiivit ovat aivan vääränlaisia. Suomeen tulleet pakolaiset tulee kotiuttaa tehokkaasti ja sellaiset, jotka jäävät ilman turvapaikkaa, on poistettava maasta. Näihin palautusasioihin tulee mielestäni puuttua tiukemmin myös EU-tasolla.
 5. Miten saamme syntyvyyden kasvuun Suomessa? Tällä hetkellä tähän ei ole mitään taikakeinoa asian ratkaisemiseksi. Se mitä mielestäni voimme tehdä, on luoda edellytykset perheen perustamiselle. Ihmisillä täytyy olla luottoa ja toivoa tulevaisuudesta. Tähän tarvitaan toimivat työmarkkinat ja työtä sekä tukiverkostot auttamaan. Vanhempainvapaajärjestelmän täytyy toimia tasa-arvoisesti ja joustavasti siten, ettei se heikennä kummankaan osapuolen asemaa työmarkkinoilla. Tällä hetkellä on myös paljon pareja, jotka eivät saa lasta, vaikka paljon sitä haluaisivatkin. Hedelmöityshoitojen kustannukset ovat erittäin korkeita ja näitä alentamalla useammilla olisi mahdollisuus hoitoihin, jos lasta ei muuten voi saada.
 6. Mitä mieltä olet perustulosta? En kannata vastikeetonta perustuloa, vaan mielestäni Kokoomuksen esittämä vastikkeellinen yleistuki olisi järkevin sosiaaliturvamalli Suomessa. Sosiaaliturvaa täytyy uudistaa niin, että se kannustaa työntekoon ja jo pienikin pätkä töitä kannattaa ottaa vastaan kotiin jäämisen sijasta. Jos ihminen ei osoita minkäänlaista aktiivisuutta, voisi sosiaaliturvasta leikata osan siksi aikaa, että henkilö osoittaa taas aktiivisuutta. Tämä mielestäni kannustaisi myös siihen, että ihmiset eivät jäisi kotisohvalle makaamaan. Aktiivisuuden täytyy kuitenkin olla sellaista, että se hyödyttää ihmistä itseään ja yhteiskuntaa. Turhilla kursseilla juoksuttamisesta ei hyödy kukaan.
 7. Tulisiko Suomen kasvattaa energiaomavaraisuutta ja jos, niin millä keinoin? Huoltovarmuuden turvaamiseksi Suomella tulee olla riittävä energiaomavaraisuus. Suhtaudun myönteisesti ydinvoiman lisäämiseen ja mielestäni meidän tulee tutkia tarkkaan esimerkiksi hajautetun ydinvoiman tuotantoa pienlaitoksissa. Lisäisin myös uusiutuvan energian määrää.
 8. Miten näet vapaaehtoistyön kehittyvän ja miten tärkeänä ja merkityksellisenä sen tulevaisuuden näet? Uskon, että kolmannen sektorin merkitys tulee entisestään korostumaan tulevaisuudessa. Mielestäni valtion tulee myös huomioida kolmannen sektorin merkitys ja osaltaan tukea tätä toimintaa. Esimerkiksi vapaaehtoisten kouluttamiseen osallistuminen voisi olla valtion antamaa tukea.
 9. Nykyisen kaltainen asevelvollisuus vai haluaisitko muuttaa maanpuolustusta johonkin suuntaan? Mielestäni naisia tulisi kannustaa osallistumaan maanpuolustukseen ja esimerkiksi kutsuntojen laajentaminen myös naisille voisi innostaa yhä useampaa naista armeijan harmaisiin.
 10. Viinit ruokakauppoihin? Kyllä
 11. Natoon vai ei? Lähtökohtaisesti suhtaudun Nato-jäsenyyteen positiivisesti. Mielestäni Suomen tulee seurata erittäin tarkasti mitä Ruotsi tekee Nato-jäsenyyden suhteen. Nato-jäsenyys toisi turvaa Suomelle, mutta tällä hetkellä Yhdysvaltojen ailahteleva poliittinen ilmapiiri luo kysymysmerkkejä Naton tilasta ja Suomen mahdollisuuksista jäsenyyteen.